Сухой Су-7 (с кодово обозначение на НАТО Fitter) първоначално е замислен като изтребител, но не се справя добре в тази роля. По тази причина се разработва като ударен самолет.

Су-7Б и неговите варианти са основни щурмови самолети на СССР през 60-те. Су-7БМ получава модернизиран двигател АЛ-7Ф-1, модернизирана горивна система, горивни резервоари в крилата и точки за окачване на външни горивни резервоари. Самолетът получава възможност за носене на атомни бомби. Произвежда се в периода от 1963 до 1965 год., като общо са пуснати в експлоатация 290 машини.

Кутията е с гланциран капак и 3D боксарт. В нея откриваме грижливо опаковани инструкция, цветни камуфлажни схеми, голям лист декали, платки с детайли. Общо детайлите от непрозрачна сива пластмаса са над 120, а прозрачните детайли - пет.

Предвидените камуфлажни схеми са общо шест. Отпечатани са на цветни гланцирани листове, отделно от инструкцията за изработване. Дадени са три съветски схеми (229 APIB, камуфлажен; 497 APIB и Yeisk, VVAUL, 1980, последните два в цвят на натурален алуминий), две чешки (един камуфлажен и един в цвят алуминий), и един полски ('Red 01' в натурален алуминиев финиш).

Декалите са отпечатани много добре, съдържат пълен набор служебни надписи, приборно табло и странични панели.

Инструкцията е отпечатана на гланцирана хартия, схемите са ясно обозначени и не водят до главоблъсканици.

Всички детайли са изработени с чудесна текстура, няма дефекти, освен наличието на всмукнатини на някои места. Най-очеизвадните всмукнатини са върху дадената като бонус количка за атомната бомба. Там има всмукнатини дори на нейните колелца, което е доста трудно за коригиране. всички останали детайли са прецизно отляти, въпреки технологията short-run.

Прозрачните детайли са тънкостенни и с добра текстура. Фанарът е отлят нацяло, което не позволява отварянето му (освен чрез разрязване). В горната си част (над пилота) не съответства на реалния първообраз.

Въпреки това моделът е едно страхотно попадение за всички любители на на авиацията от 60-те. Мисля, че за качеството, което предлага, цената е съвсем приемлива. По модела има какво още да се добави като афтърмаркет, но и изработен OOB би стоял достатъчно добре. Доставен е от "Нирахоби".