(WIP)Achtung Jabo, Dragon, 1/72,7363

Покажете Вашите модели, опишете трудностите, които сте преодолели и споделете впечатленията си.

Модератори: DDt, Mihail Todorov

(WIP)Achtung Jabo, Dragon, 1/72,7363

Мнениеот Pepelnick » 26 Юли 2010, 21:25

Здравейте,

Пускам една тема, която мисля че няма аналог във форума, а именно work in progress на фигури. Тъй като и в това нямам много опит, ще помоля фигуристите за помощ и съдействие в това мое начинание.

Заех се с невероятно подробните драконови човечета. Само като ги видях и веднага се влюбих в това произведение на изкуството.
Реших да ги направя Арденски, хитлерюгенчета, тоест с камуфлаж. Дълго търсих камуфлажни петна, с които да боядисам тези сладури. Спрях се на Peas 44 pattern Тук е момента някой, ако има нещо против да се изкаже по въпроса, например, че не е използван тоя камуфлаж от тея СС-чета по това време или нещо подобно.
Аз се спрях на този камуфлаж, но с никаква идея как да го приложа в тоя мащаб. Естествено първо сглобих тялото, отрязах двете ръце от китките, разпробих ръкавите, за да изглежда кухо отвътре, все едно е дреха и реших да ги боядисам. Ето тук вече нямах представа как да го направя. Боядисах/изпръсках ги първо с N34 М Uniform Grungrau, на Агама емайл. След като изсъхна направих смивка от N36 M Uniform Hellockergelb, пак емаил на Агама. Ето резултата:
Life is a shit you have to turn into fertilizer.
Аватар
Pepelnick
Конструктор
Конструктор

Re: (WIP)Achtung Jabo, Dragon, 1/72,7363

Мнениеот Pepelnick » 28 Юли 2010, 12:38

Сглобих телата на останалите 3 фигури от комплекта, ампутирах им ръцете от китките и разпробих ръкавите. Следващата стъпка беше боядисване. Стори ми се, обаче лъжица не за моята уста да правя толкова сложен камуфлаж от първия път и реших да ги направя черни.

Боядисах ги с Revell Antrazit 9 с аерографа и ги оставих да изсъхнат 24 часа.
Сега забелязвам някой неща, които трябва да се доизкусурят, там където съм сглобявал ръцете. (евала на макрото)
Следваща стъпка: светлосенки. Мисля да ги направя с три вида: единият е основния настоящ цвят, другият е по-тъмен, смивка от прах на Агама смесен с разредител на Ревел и с нея боядисам тъмните ръбове и участъци по дрехите и третият цвят-разредена ревелска 9-ка с 20 % бяла боя. Това последното го мина със суха четка по изпъкналите повърхности на облеклото.
Аватар
Pepelnick
Конструктор
Конструктор

Мнениеот =VNVV=Rosev » 28 Юли 2010, 13:41

Бре тия фигури са хубави и подробни!Как са като височина?Колко е висока една фигурка в мм.-
http://www.plasticsoldierreview.com/review.aspx?id=968
Успех във завършването!!
Аватар
=VNVV=Rosev
Маниак
Маниак

Мнениеот Pepelnick » 28 Юли 2010, 19:13

Измерих едната фигура с шублер, резултата е 24 мм, тоест, съвсем в мащаба. Също така си направих труда да измеря MP40 от комплекта на Драгон с номер 6371, не останах изненадан, като установих че автомата е в точните мащабни размери до милиметъра.
Днес се сдобих с прекрасните сетове на Lifecolor German WWII Uniforms set 1 и 2. В сет 2 намерих UA 407 Panzer Uniform. Естествено фигурите бяха веднагически боядисани с този цвят и визията на момента се промени. Готова е и първата фигура от комплекта.

Моля за коментари
Аватар
Pepelnick
Конструктор
Конструктор

Мнениеот Milowitz » 28 Юли 2010, 19:58

Получило се е много добре,като се има впредвид и мащаба.Естествено и отливката си е казала своето.На четвъртата снимка от ляво на дясно,по лицето има някакви петна или е от фотото?!

Очаквам с нетърпение следващите боядисани фигурки.
Аватар
Milowitz
Scalemodels-BG
Scalemodels-BG

Мнениеот Pepelnick » 28 Юли 2010, 20:18

От дясната му страна блендирането не се получи особено, но това реално се забелязва с макро или ако се втренчиш от 5 сантиметра в лицето.
Аватар
Pepelnick
Конструктор
Конструктор

Мнениеот Pepelnick » 02 Авг 2010, 19:31

И така, малък напредък събота и неделя. Довърших още един от четиримата танкисти.

Според мен предния танкист се получи по-добре, при този използвах много контрастни цветове за лицето и то стана много изразително, като на клоун. Все пак, ако не се вглеждаш с лупа или макро в лицето, ахтунг Джабото изглежда ок според мен. Очаквам вашето мнение.
Аватар
Pepelnick
Конструктор
Конструктор

Мнениеот Milowitz » 02 Авг 2010, 19:41

Това което си постигнал отговаря напълно на моите очаквания.Колкото по-малка е една фигурка,толкова по-изразителна трябва да бъде,поне според мен.
Аватар
Milowitz
Scalemodels-BG
Scalemodels-BG

Мнениеот Pepelnick » 11 Авг 2010, 23:13

Довършена е и третата фигурка от комплекта. Съдейки по възрастното лице и бинокъла в ръцете му, това е командира на танка.

Предполага се, че излиза от люка на командирската купола и затова му е такава странна позата и не му се вижда лицето. Не съм му залепил гащите към тялото, мисля да ги махна, след като го вкарам в някой танк и няма да се забелязва има ли крака, няма ли.
Аватар
Pepelnick
Конструктор
Конструктор

Мнениеот Milowitz » 11 Авг 2010, 23:16

Почваш да ги караш леко еднотипно.ОК куртките черни,ама дай някой друк цвят за гамашите.
Аватар
Milowitz
Scalemodels-BG
Scalemodels-BG

Мнениеот Pepelnick » 11 Авг 2010, 23:44

Мисля да ги направя и четиримата с черни облекла, тъй като ще ги слагам в някой не СС-овски танк, но следват още 4 парашутиста отново на Драгон, където вече ще си поиграя с камуфлажа. Също така имам и сета на Преизър, откъдето мисля да взема няколко есесовеца за настоящата Пантера. Бих бил много щастлив, ако бате Любо вкара Драгон 7364 или 7374 или 7362 или 7257,ама ... мечтии ...
Аватар
Pepelnick
Конструктор
Конструктор

Назад към Ревю на собствени модели / Model reviews