He-162 Salamander

Изработка на детайли в домашни условия, произведено в България.

Модератори: DDt, Mihail Todorov

He-162 Salamander

Мнениеот Vasseto » 31 Мар 2010, 08:56

Здравейте! Не съм сигурен дали това е точното място за темата, но ако админите не са съгласни да е сложат там където трябва да е. :) Скоро попаднах на една "технология" която е използват децата до 4клас. :D Нарича се папемаше. Това е технология с която се увива предмет с мокра хартия, след като хартията добре изсъхне предмета които е ползван като матрица се изважда, а сухата вече хартия е станала твърда и е добила формата на дадения предмет. Виждаики какво са направили хлапетата си задодох въпроса дали не може това да използва в моделизма. :? Имам идея да направя He-162 по тази технология. Първо ми трябват чертежи които се намират в airwar.ru най-вече сеченията на тялото, крилата и двигателя които е на гърба. Мисля да го разделя на части първо правя тялото след това крилата и накрая двигателя и после ги събирам. Смятам да процедирам така: първо от стиродур правя тялото след това го китосвам за да махна неравностите. След това гипсова матрица от издяланото и китосано тяло, която се състои от 2 черупки. После от вътрешната страна на гипсовата матрица лепя хартията и правя тялото. Тук идват и въпросите. Как да се направи разшивката(самолета ще е с прибран колесник) също малките листчета хартия ще оставят малки неравности как може сухата и твърда хартия да се полира за да стане идеално гладка. За разшивката съм си мислил че от вътрешната страна на матрицата може се сложи тел точно както е разшивката и така ще се отпечата и на хартията, но може да има и по-добри решения. :)
Стабилизаторите мисля да са от балса също и ушите на Липиш. Четох в форума че кабина може да се направи от нагрята прозрачна пластмаса, мисля че имам подходящия материал и ще опитам. А относно интериора на кабината сам ще си го правя. Мащаба ще е 1:10. Също не знам как ще става камуфлирането.

Ще ми е интересно да чуя вашите мнения и предложения. :)
Поздрави
Vassil Popov
Аватар
Vasseto

Re: He-162 Salamander

Мнениеот Moarein » 31 Мар 2010, 09:30

Ето тук чети и гледай:

viewtopic.php?f=10&t=3169
„Всички възможни грешки чакат да бъдат направени.“ - Тартаковер
"Само мъртвите виждат края на войната" - Платон
Аватар
Moarein