Транспортьорът е част от комплекса за ракетата A4/V2, като до момента съм правил ревю на:

- Hanomag SS-100 Gigant "Schwerer Radschlepper Heavy Tractor, 1/72 Special Armour, кат.№ SA72001

- A4/V2 Rocket, 1/72 Special Armour, кат.№ SA72003

Meilerwagen е транспортно ремарке, чиято задача е да пренесе ракетата A4/V2 от точката на монтиране на бойната глава до точката за изстрелване. Обикновено преди това ракетите се транспортират с опростеният трейлер Vidalwagen. В ролята на влекач се използва Hanomag SS-100. След достигане на позиция, ракетата се подготвя за старт, повдига се от самото ремарке чрез хидравличен повдигач, като преди това се поставят страничните опори и стартовата основа.

Моделът е в кутия от твърд картон с капак. Типичният за фирмата бокс-арт не впечатлява кой знае колко. В кутията са разположени две платки от пясъчно жълта пластмаса, които са поместени в найлонов плик с лепящ капак. Платка В е фабрично разполовена.

Инструкцията е тип книжка формат А5. На първа страница имаме кратко двуезично инфо за транспортьора. На втора страница е схемата с детайлите, така както са разположени на платките. Изработването на модела е дадено в 22 стъпки от страница 3 до страница 8. Схемите са доста бледички, а цветовете са дадени по Gunze Sangyo.

Дадени са три камуфлажни схеми:

- пясъчно жълта основа и точки със зелен и кафяв цвят (транспортьор, служил за изстрелване на ракети срещу Съюзнически позиции);
- танково сиво (тестова установка от м.10.1943 година, Пенемюнде)
- зелен цвят - използвана след войната от британците установка.

Камуфлажните схеми са черно-бели, като е изключително трудно ад се долови разликата между отделните цветове. В помощ са дадени буквени означения и са посочени съответните места.

Детайлите са отляти сравнително чисто, тук-таме се забелязват леки всмукнатини. Вижда се и границата между двете матрици. Няма дефектни детайли, няма леяци. Прави впечатление опростяването на повечето детайли - в смисъл изгледат добре, но при вглеждане се вижда, че е можело още по-добре. Например с добавена текстура по дървените площадки, по-ясни грайфери, хидравлични маркучи и т.н.

На платка А са разположени общо 73 детайла. Много добре са разположени десетките ръкохватки, с цел да не се чупят и да няма проблемно отделяне. Дано пластмасата не е чуплива.

На платка В са разположени 35 детайла. Предвидено е окачвачите за ракетата да са или в транспортно, или в бойно положение.

Като заключение - много добър модел, но с разочароващо опростяване на повечето детайли.