Моделът е цистерна-бензиновоз на шаси Opel Blitz. Flugbetriebsstoff Kessel-Kraftwagen (Kfz.385) е построен в сравнително малки количества - цифрите варират от 300 до 500, като снимки на цистерните има до всички видове немски самолети. Същевременно не съм намерил нищо оцеляло до днес, което да изглежда достоверно. Същото се отнася и до снимките - уж има достатъчно, но никога с достатъчно подробности.

Кутията е от твърд картон с гланциран капак. Боксартът е доста спокоен и някак заспал на фона на Me-323 Gigant. В кутията има инструкция и найлонов плик с детайлите. В плика намираме също и малко декално листче и прозрачен филм с фреймовете на остъклението.

Инструкцията е от четири листа във вид на книжка. На първата страница имаме историческа справка за модела, а на втората - схема на детайлите. Изработката на модела е реализирана в общо петнадесет стъпки. Графиките са много добри. Дадени са четири различни камуфлажа. Цветовете са дадени по Vallejo.

Декалното листче е сравнително мъничко, отпечатано е без проблеми, макар и с доста широк филм около самите картинки.

Прозрачният филм с фреймовете за прозорците е с добра прозрачност и стои мащабно добре.

Детайлите са разположени на една голяма платка и две малки. Отливката е от обичайната дебела и чуплива пластмаса на RODEN.

Платка B съдържа всички детайли за изработка на цистерната - кабина, каросерия, двигател, ходова част, калници. Моделчето е с опростен интериор, съществува някаква възможност (има и налични снимки) кабината да стои отворена, но това се обезсмисля от липсата на гюрук в сгънато положение, както и дървеняшките странични прозорци, врати и не на последно място - ужасното предно стъкло. Отливката е без забележки - тук-таме има леки всмукнатини, а следите от ежектори са навсякъде от вътрешната страна на детайлите. Двигателчето е ювелирно, но мащабно дебелите капаци ще загрозят машината, ако решите да ги оставите отворени. Предницата е взаимствана по-скоро от Omnibus, отколкото от стандартния Blitz на RODEN. С всичките и недостатъци. Цистерната е под всякаква критика - страничните долни ракли са сгрешени - следва да са издадени, а стойката за противобуксуващите плоскости е отлята на едно. Заедно с тях. Интересно е решението н RODEN да дадат възможност за отваряне на задната част на цистерната. Не съм намерил нито една снимка, където тази част е отворена. Дори напротив - отворени са винаги страничните капаци зад кабината, откъдето става и зареждането. Интериора отзад е изсмукан от пръстите.

Получаваме и стандартните две платки D - общо 52 детайла (по 26 детайла всяка). Това са колелета и елементи по екстериора, като отливката е сравнително лоша, а последващото зачистване е доста изнервяща операция.

В заключение - добър модел на тази машина. За съжаление - без алтернатива в този мащаб. Лично за мен - неприятно сгрешен модел. Светлината в тунела - NHDetail предлагат детайлен сет за облагородяване на машината. Не е кой знае какво, но по-добро от чистата заготовка в кутията.

Моделът е закупен от "Нирахоби".