Поредният Luft '46 проект. Според информацията, която имам, подобни Arado са с двучленен екипаж, но Dragon са дали едноместна версия. няма да повтарям дискусията по-горе, но според мен оръдието не отговаря на истината. Моделът взех с идеята да изработя като чист блиц-бомбардировач.

Кутията е с капак и впечатляващ box-art на нощна битка. Отстрани има три снимки на готовият модел.

Инструкцията е тип "чаршаф", двойно А4. Изработката на модела е дадена в 13 стъпки.

Имаме две големи платки с детайли от сива пластмаса, една по-малка с такива детайли, и платка с прозрачните детайли. Отливката е без забележки. Не се виждат следи от дефекти, всмукнатини или следи от изхвъргачи.

На първата голяма платка са 52 детайла, в това число черупките на фюзелажа. Шест детайла са маркирани като неизползваеми за тази модификация - детайлите за фотокамерите. На вътрешните страни на шахтите на колесника има следи от ежектори. Същото важи и за вътрешната част на капаците на колесника.

На втората голяма платка има общо 31 детайла, от които перископът за задно виждане е маркиран като неизползваем за тази версия. Управляващите плоскости са отляти само на горните половини на полукрилата, което позволява лесно да се отрежат и раздвижат. Дадени са два вида носачи за допълнителните горивни резервоари.

На последната платка с непрозрачни детайли са дадени елементите на окачването на допълнителните ракетни ускорители и самите ускорители, които са много добре отляти, и елементите на оръдията и носовите антени. Общо 14 детайла. Разбира се, цевите трябва да се заменят с подходящи игли от спринцовка.

Прозрачните детайли са общо 11. Дадена е прозрачната част за задната долна част на фюзелажа, зад която са фотокамерите. По инструкция този детайл трябва да се боядиса за да се скрият прозорчетата. Но ако ще правите бомбардировач детайлът е добре дошъл. Същото може да се каже и за двете странични прозорчета, които са в два варианта - за бомбардировач, и с място за захващане на антените на радара.

Допълнителна малка платка с фотоецвани детайли предлага антените на радара и 4 други елемента.

Декалите са представени изключително скромно, без служебни надписи и само с един вариант за изработка - Arado Ar-234 B, NJG1 Berlin, 1945. Обозначенията на боите са дадени по Italeri и Gunze Sangyo.

В заключение - много добър модел, но не и нещо изключително. Определено ще трябва добавяне на детайли в кабината. Ако ще изработвате бомбардировач ще са ви необходими декали и бомби.