През 1943 г. конструкторското бюро на Messerschmitt на основата на Me-262 разработва проект за тежък двуместен изтребител за борба с бомбардировъчните формации на Съюзниците. През 1944 г. се появява необходимост от тежък изтребител със силно защитно въоръжение - в резултат се ражда проектът Messerschmitt P.1099 B/I. Самолетът е въоръжен с една картечница FPL 151 в носовата част и две такива с дистанционно управление в опашката, стрелящи назад. Освен това на изтребителя се предвиждат и две 30 мм оръдия Mk-103Zs, също защитаващи задната полусфера. Двата реактивни двигателя Jumo 004 C позволяват самолетът да достига максимална скорост между 870 и 930 km/h.

Продължавам с поредицата чудо-самолети на Luft'46. Едно развитие на Me-262 предполага производството на тежък разрушител за борба със съюзническите бомбардировачи. Самолетът и модификациите му обаче остават само на чертожната дъска.

Отливката е Made In Korea, сива пластмаса на три различни по големина платки. Детайлите са отляти без дефекти, с фина гравировка и с добре обмислени сглобки. Прозрачната платка е с три детайла, от които един - фанарът на кабината. Той е доста дебел и груб, но явно са искали да покажат, че е брониран.

Кабината е сравнително добре детайлизирана. Опциите, които предлага комплектът са: раздвижени оръдия отстрани на тялото, прибран или спуснат колесник, подвижни оръдия на стрелеца (оператор), и подвижно в четирите посоки носово оръдие.

Декалите са изключително подробни и предлагат две хипотетични версии на P.1099 B/I.

Като заключение - горещо го препоръчвам на любителите на немските чудо-самолети.