На основата на базовия Me-262 във фирмата проектират тежък изтребител, чиито проект представят през януари 1944 година. От Ме-262 са запазени опашната част и крилете, но фюзелажът е нов и по-голям като размери. Двигателите са два турбореактивни Jumo 004C, а екипажът е от двама души.

Релийз 1996 год., Made In Korea. Моделът вече не се произвежда. Снабдих се от "Борса".

Фрапиращото е, че самолетът е... едноместен. Но да караме по ред...

Кутия - типичен Revell, странично отваряне, мек картон. Красив бокс-арт, отстрани има информация и снимки на готовия модел. В кутията има, опаковани грижливо в найлон, две големи платки от маслено-зелена пластмаса, инструкция и декален лист.

Инструкцията е тип книжка с осем страници, формат А4. Схемите са много добри, изработката на модела е в 20 стъпки. Има дадени две камуфлажни схеми.

Декалите са подробни, със служебни надписи и пълноцветни обозначения за две машини:

- Me P.1099, supposed camouflage, 1945 - RLM 65 отдолу, основен RLM 82, с неправилни петна от RLM 81.

- Me P.1099, ZG 26, 1945 (sample) - RLM 76 отдолу, отгоре геометрични петна от RLM 81 и RLM 82. Отстрани по фюзелажа - неправилни петна от RLM 81 и RLM 82 върху RLM 76.

Платка А - осем детайла - двете черупки на фюзелажа, две горни и две долни половини на крилата, хоризонтални стабилизатори. Вдлъбната разшивка, чудесна текстура. За реализмът и не мога да коментирам. Няма видими дефекти, следите от ежектори са от вътрешната страна на детайлите.

Платка В - 51 детайла, отливка без забележки и без дефекти. Двигателите с техните плюсове и минуси са познати от серията Ме-262 на Revell. Интериорът е добър, но може да стане по-добър с детайлният сет на Airwaves. Ако искате раздвижване на управляващите плоскости ще се наложи да прибегнете до хирургически операции. Няма как да избегнете хирургията около отварянето на шахтите на колесника, тъй като капаците са отляти в затворено положение и трябва да се отделят.

Прозрачният детайл е един - кокпита е с порядъчна дебелина, но много добра текстура. Ако имате нерви, желание и възможности - може да опитате да го отворите.

Като заключение - интересен модел за почитателите на Luft '46. Дава известно поле за изява на предпочитанията Ви, а по отношение на камуфлажа може да действате смело, стига да се придържате към основните изисквания на Luftwaffe в края на войната.