През март 1943 год. Focke Wulf в Bremen започват серия предпроектни скици за едноместни реактивни изтребители. Entwurf 6, известен като Проект VІ, е одобрен за изготвяне на макет в естествена големина през февруари 1944 година. По-късно обозначението е променено на Проект VІІ и на бъдещият самолет е дадено кодово име "Flitzer" (лудетина, щурчо). Монтираните в средата на фюзелажа крила имат средна стреловидност от 32 градуса. Един турбореактивен двигател He S 011A е предвиден като силова установка, с допълнение от Walter HWK 509 A-2 ракетни двигатели, монтирани под него, при версията TL. По-късно тази конфигурация е ревизирана и ракетните двигатели са премахнати. проектното въоръжение включва две 30 мм MK 103 оръдия в носа и две 20 мм оръдия MG 151/20 в крилата. Самолетът е възприет много ентусиазирано в RLM и дори се спряга неговото обозначение - FW-226. Разработват се пет различни версии, включително и Volksflitzer. Работата по "Flitzer" напредва доста добре, построен е цялостен макет в реални размери и са завършени няколко прототипни монтажа на агрегати, когато работата по него е прекратена. Като вероятна причина се изтъква наличието само на един двигател, което влошава полетните характеристики, тъй като по същото време в серийно производство вече се намира Ме-262 със сходни и по-добри характеристики. Проектната максимална скорост на самолета е 830 км/ч, а проектният таван - 14 000 метра.

Може да ви звучи чудно, но за първи път Revell издават TL-версията на този самолет под каталожен номер 04300 през 1986 год. и настоящият модел е ре-релийз на същия самолет, но в нова кутия (с нов боксарт), нов каталожен номер (04191) и нови декали.

В кутията, опаковани в найлонов плик откриваме две големи платки от светло сива пластмаса, платка с прозрачен детайл - фанар, инструкция и декали. Боксартът може да се нарече красив, а отстрани на кутията има надпис Made In Korea.

Първата платка съдържа 19 детайла - двете страни на фюзелажа, кокпит, хоризонтален стабилизатор, носещи основи и вертикални стабилизатори. Отливката е без забележки, няма видими дефекти, а самите детайли са с фино гравирана повърхност, чудесна отливка и равна повърхност.

Втората платка съдържа също 19 детайла - елементи на колесниците, колелета, горни и долни половини на полукрилата, капаци на шахтите на колесниците. Отливката е също без забележки. Кофти чувства поражда отлятото заедно със стойката си колело на носовият колесник.

Прозрачният детайл е фанара на кабината, чиста отливка, с чудесна прозрачност, но е затворен. Ако желаете да го отворите ще се наложи да прибегнете към хирургическа интервенция.

Инструкцията е от четири листа във формат А4, с история на самолета, ръководство за изработка в 15 стъпки с много добро графично качество, и две страници за вариантите за камуфлиране. А те са два:

- Focke Wulf P VII, "White 5", JG1, Reichsverteidigung, Leck, 1946 - отдолу RLM 76, отгоре геометрични фигури в двуцветен камуфлаж с RLM 74 и RLM 75, и ивици по крилата и носа с RLM 04.

- Focke Wulf P VII, "Red 3", Lt.Ulrich Stampa, JG1, Reichsverteidigung, Finow, 1946 - отдолу Skyblue (!?), отгоре камуфлаж от неправилни петна с RLM 82 и RLM 83, долна част на носа оцветена в RLM 04.

В крайна сметка най-хубавата част при изработката на Luft '46 е фактът, че никой не може да се заяде с вас, че моделът бил нереалистично камуфлиран. Разбира се не говорим за розов камуфлаж с оранжеви петна.

Декалите са отпечатани без забележки. Дата на производство - 2008 година.

При изработката на модела трябва да обърнете внимание, че се налага поставяне на тежест в носа. Операция, затруднена от наличието там на шахта на колесника и кокпит. Самият кокпит е най-вероятно разработен за пилоти, страдащи от анорексия - седалката е ужасно тясна. Препоръчвам за боядисване на кабината RLM 66, а за нишите на колесника, капаци и стойки - RLM 02.

В заключение - чудесен модел, браво Revell за преиздаването! Очакваме и останалите от Luft '46.