Представям ви модел на този доста симпатичен щурмови лек самолет, известен най-вече по време на Виетнамската война, но и в по-късен мирен период.

Самолетът е произведен от фирмата "Чесна", и е поръчан от американското правителство специално за действия във Виетнам, поради големите загуби на A-1Skyraider и нуждата от допълнително CAS (close-air-support) на наземните части, както и за противопартизанска борба.

Кутията е с горно отваряне и добър боксарт, вътре се намират пет големи и една малка платка от сива пластмаса, прозрачна платка с фанарите, платка с фотоец, два декални листа, инструкция тип книжка със странично отваряне, цветни профили с камуфлажите, рекламна брошура.

Качеството на отливката е отлично, разшивката е вътрешна, подробна без забележки. Може би на места някои от детайлите са опростени, като например нишите на колесниците, но като цяло моделът е доста подробен. Включен е целия набор подкрилно въоръжение, което ми допада много. Прозрачните детайли са ясни, без дефекти, прилежно опаковани в предпазен дунапрен. Платката с фотоец включва и колани. Декалните листове са подробни и на пръв поглед отлично отпечатани.

Предлагат три маркировки:

-USAF, 182nd Tactical Fighter Group, South Vietnam, 69-389;
-South Vietnam, 516th fighter Squadron, 41st Tactical Wing, 1st Air division, 68-7912;
-Chilie, Grupo12, FACH, J*632.

Като цяло много хубав модел на изключително симпатичен щурмовик, спокойно може да се изработи направо от кутията.