Kuat Drive Yards Imperial-class Star Destroyer е разрушител, използван от Империята след падането на Републиката, като заместник на по-малкия Venator-class Star Destroyer. Има два варианта: Imperial I-class и Imperial II-class. Огромните звездни разрушители са оборудвани с турболазерни гнезда, прихващащи лъчи, TIE изтребители, хангар за други кораби. На мостика им обикновено е бил елитът на имперската флота. Дължината е било 1600 метра.

BANDAI представят Imperial II-class, видно от вида на мостика. Дължината на корпуса е около 110 мм, което ни дава ориентировъчен мащаб около 1/14000.

Моделиране:

Напоследък все по-често ми се иска да сглобя без проблеми един модел от кутията, да грундирам, боядисам, и да го поставя при останалите във витрината. какъв по-добър избор от BANDAI? И техният внушителен за размерите си звезден разрушител. Сглобяването ми отне точно 30 минути - от отварянето на кутията, до финала. Не съм монтирал единствено дюзите за двигателите, които ще се боядисват отделно.

Сглобката е перфектна. Лепило не се употребява. Кит би следвало също да не се употребява. Всички детайли си пасват перфектно, независимо от размера. Пластмасата е доста мека, обработва се чудесно, а държачите следва да се отстраняват с ново острие. Текстурата е забележителна за размера си, като при по-грубо притискане рискувате да нараните изпъкналите части. Детайлизацията не отстъпва на най-добрите смолни производители, да не говорим, че отвява доста голяма част от тях.

След грундиране дойде ред на боята - по инструкция цветът го дават като 25% Light Gull Gray + 75%White, което ми светлее много. Забърках някакъв цвят, който ми допадна. Та покрай него и още един. Облепването ми взе здравето.

Финишинг:

Последва смивка. 12 часа по-късно направих фейдинг с няколко вида бои, в зависимост от желания резултат. Като финиш - акрилен сатен.

В заключение - чудесен моделистки ден!