След набрания опит по такелажа на "Адмирал Нахимов", реших да се пробвам с още един крайцер от това време с пълно ветрилно стъкмяване. Корабът е построен в Санкт-Петербург в 1883 година. Бил е предназначен за дълги самостоятелни действия в океана. Цялата си служба прекарва в Далечния изток. В 1896 г. е превъоръжен, като заменят 203 мм и 152 мм оръдия с по съвременни 152мм и 120мм. Намалят такелажа и заменят котлите. През 1904 г махат торпедните апарати и окончателно премахват ветрилното стъкмяване. Вече на преклонна възраст влиза в състава на 3 Тихоокеанска ескадра и загива в Цушимското сражение, като след нощна торпедна атака е сериозно повреден и сутринта на 15 май 1905 г. е потопен от екипажа си.

Отново среща с фирмата "КомБриг"! Не искам да се повтарям, но почти нищо от кита не ми беше от полза. Проблемът отново е в мен, защото исках кораба да изглежда такъв, какъвто е бил при встъпването си на служба. В кита е представен към 1905 г., много скучен с подкастрени мачти, прилича повече на търговски кораб.

Иначе версията, която представят от "КомБриг" е с доволно качество и детайли, особено оръдията са супер, но за жалост моите ще са от по стария модел, така че тези остават в запас за "Аврора" или "Богатир". Горната палуба е с 2мм по къса от корпуса, което щеше да е проблем ако правех кораба към 1905 г.

Моделиране:

Ами захванах се както винаги корпус под ватерилинията, изкопах трапове на батарейната палуба,изработих релси за 203 мм оръдия, премахнах всички "Съвременни" надстройки и мостици, като тези под комините преместих назад, защото са грешно отляти.

Оръдията са струговани.