Boeing 720 е четиримоторен реактивен пътнически самолет, с тесен корпус, за кратки и средни разстояния. Разработен е от Boeing в края на 1950-та на базата на Boeing 707, като за разлика от него има по-къс фюзелаж и обсег. Първият полет на самолета е през ноември 1959 год., като експлоатацията му започва през юли 1960 год. от United Airlines. Построени са две основни версии на самолета. Оригиналният 720 е двигатели с Pratt & Whitney JT3C, а подобреният 720B е с Pratt & Whitney JT3D. Машините влизат в експлоатация през 1961 година. Някои от първите 720 по-късно са преработени към 720B. Построени са общо 154 машини.

Boeing 720 (N7201U S/N 17907) е закупен от актьора Боби Шърман и е експлоатиран като луксозен VIP транспорт, наречен "Starship One". Рок-бандата Led Zeppelin използва самолета за турнетата си в периода от 1972 до 1975 година. Deep Purple го ползват за турнета през 1974 година. Сред „клиентите” на машината са The Rolling Stones, The Allman Brothers and Alice Cooper. През 1977 год. машината е окончателно „приземена” след възникнали проблеми с двигателите. През юли 1982 год. самолетът е разглобен за части.

Моделът на Roden е в практична кутия от твърда долна част и гланциран картон за капак. Боксартът е стилизирана рисунка. Отстрани са дадени останалите модели на този самолет, който украинците предлагат.

В кутията има два запечатани найлонови плика. В единият са инструкцията и декалния лист, а в другият – платките с детайли.

Инструкцията е от два листа тип книжка, с разбираеми схеми и ясни обозначения. Декалите са добре отпечатани, без видими дефекти.

Прозрачните детайли са със сравнително добра прозрачност и добър фрейминг. Включват странични прозорци и пилотска кабина.

Непрозрачните детайли са отляти от традиционната сива пластмаса на Roden, с добре проработени повърхности, без някакви дефекти и с чудесен леко грапав финиш.

На платка А са дадени двете половини на фюзелажа. Има фиксатори за по-лесно пасване.

На платка В и H са съответно долните и горни половини на всяко полукрило. Повърхностите са с добра вдлъбната разшивка.

На платка С са хоризонталните стабилизатори, капаци на шахтите на колесниците и предна стойка на колесника. Самите капаци са без никаква текстура и стоят доста дебели и груби. От вътрешна страна имат следи от ежектори.

Две идентични платки D имат елементи за изработка на двигателите – от две половини, предна и задна част за всеки двигател, колелета и основни стойки на колесника. Предната част на двигателите е добре изработена, но отзад има отвор, в който се вижда едно голямо празно нищо вътре. Необходимо е да се разпробият и характерните отверстия.

Недостатъци са опростените и неотговарящи на реалността шахти за основните колесници, липсата на кокпит (което ясно се вижда през прозорците на кабината) и опростените и дебели капаци на шахтите.

За модела се предлага детайлен сет на NH Detail с кат.№ A144-015, който в общи линии коригира всички недостатъци, в това число добавя и изключително детайлен кокпит.

В заключение - чудесен модел и атрактивна камуфлажна схема.