Моделът е на палубния изтребител Су-33 в мащаб 1/48. Нито една фирма не прави този модел от пластмаса, затова се наложи да конверсирам модела на Су-27 на фирмата Academy. За целта използвах смолен конверсионен сет на вече несъществуващата корейска фирма SOL, кой не беше лишен от сериозни недостатъци в план копийност и качество на леенето.

Първото, което направих е да заменя кокпита на модела със такъв от фирмата Aires. Той не отговаря на 100% на палубния вариант, но все пак е много по-достоверен. За целта се наложи сериозно да се дълбае смолната предна част на тялото.

Направил съм наново разшивката и нитоване, за да съответства на прототипа. Направих каналите на въздухозаборниците и поставих защитните решетки в спуснато положение, така както е редно при изключени двигатели.

Соплата на двигателите са смолни от фирмата Aires. Носът също е смолен. Нишите на шасито са детайлизирани с подръчни материали и оловна тел.

Ракетите Р-27 са на Miniarm, а Р-73 съм доработвал сам с полистирол и фотоец на Еduard.

Стълбата е направена по поръчка от NHDetail (кат.№ A48-001 Su-33 Ladder), а пилотът съм доработвал сам от комплекта Пилоти от Варшавския договор на Aires.

Моделът е боядисан с бои Xtracolor, като цветовете съм бъркал на око. Състаряване с маслени бои и акрил. Старах се да получа изгоряла от слънцето и атмосферните условия боя.

Проектът беше труден, много неща можеха да се направят и по-добре, но получих огромно удоволствие и се радвам, че имам този красив самолет в колекцията си.