Смятам, че няма абсолютно никаква нужда да навлизам в подробности за произхода, историята, успехите и историческото значение на представяния от мен самолет. Всеки, който си помисли за ВВ2 и самолети - според мен се сеща за P-51D Mustang наред с още няколко емблематични негови противници и съюзници, с които този самолет се е срещал над бойното поле. За мен той може да сравни с HUE, който се превърна в емблематичен за войната във Виетнам.

За получаването на по-висока детайлност са добавени сетове от Eduard, като те допринесоха за детайлизацията както на интериора, така и на екстериора на самолета, като за съжаление прекрасното приборно табло и всички уреди остават до голяма степен скрити, поради размера на кокпита и неговото разположение. Допълнителни доработки не са правени, поради доста добрата отливка и дабавянето на ецваните сетове.

При изработката на модела и най-вече етапа на боядисване, разчитах изцяло на продуктите на Alclad, като в това число влизат множество цветове, както и трите сърфейсъра за постигане на различен металически ефект, както и за постигане на цветова вариация между отделни панели.

В допълнение бяха използвани продукти и на Tamiya, Lifeclor и Agama. За подчертаване на разшивката е използвана възможно най-простата техника - пресечен туш, като към него е добавен малко течен сапун. В услуга бяха и различни продукти на MIG, като те са използвани най-вече за опрашяване на различни части - гуми, шахти на колесници и т.н.

Изключително приятно изненадан останах от качеството на декалите, като въпреки че на допир оставаха впечатление за по-дебели от тези на другите производители, то при поставянето им нямаше проблем с прилепването и подчертаването на различни детайли от разшивката. Поради тази причина използването на химия за декали бе сведена до минимум.

При изработката на модела няма големи трудности от гледна точка съединяване на отделните части, поради доброто качество на отливката, което прави работата изключително приятна.