През 1946, още когато Blue Angels летят на четири F6F-5 Hellcats към тима се присъединява един тренировъчен самолет SNJ-6 Texan. Той е боядисан изцяло в жълто и носи обозначенията на Японските ВВС, с цел да репликира изтребител Zero. В края на шоуто с помощта на Тексана е имитиран кратък въздушен бой. Не е нужно да упоменаваме кой е победител...

SNJ-6 продължава да лети и да се "сражава" и след превъоръжаването на Blue Angels с F8F-1 Bearcat. В края на кариерата си японските знаци са заменени от US NAVY такива, а машината получава прякор Beetle Bomb.

През 1949 Тексана е окончателно пенсиониран, поради факта че F8F имат значително по-добри характеристики. Така един от Bearcat-тите е боядисан в жълто, на носа се появява надписа Beetle Bomb, на опашката номер "0" и става "враг".

За реализацията на модела ползвах следното:

Модел: Hobby Craft 1440
Мащаб: 1/48
Афтърмаркет: Двигател от Quickboost, фотоец Едуард 49301, декали за витлото от Authentic Decals
Бои: Lifecolor

Никакви проблеми с модела - както еца, така и пластмасовите детайли имаха прилично напасване, с минимална необходимост от кит и шкурка.

Затруднение срещнах с жълтия цвят. Независимо че ползвах бял грунд, даже след шест ръце жълто пак на места прозира боята. Накрая свърши и боята и нервите ми и ... ами прозира си.