Вносител - "НИРАХОБИ".

До момента съм нямал щастието да държа в ръцете си модел от фирмата UM. Специално тази машина ме впечатли още от пръв поглед... На кутийката пише, че готовото моделче трябва да е с дължина 77,5 мм. Пак според надписите, пластмасовите детайли са 91. По традиция фирмата добавя (където е необходимо) фотоецвани детайли или гумени детайли. В случая бонусът е 11 гуми, както и прозрачно фолио с фреймовете на стъклата на кабината.

Та... Кутията е доста мъничка. Много добър бокс-арт, странично отваряне, Made In Ukraine. На гърба е нарисувана камуфлажна схема на камиончето с обозначения на боите по Humbrol.

Вътре откриваме инструкцията във формат А3, прегъната на две като книжка, и найлонов плик с детайлите. Информацията за машината е на украински, английски и немски. Самото сглобяване е дадено в 13 стъпки, със стрелки и обичайната липса на изглед към сглобения детайл. В комплекта не влизат декали и не е обяснено по какви фронтове се е подвизавала машината.

Платка UM317D е с 23 детайла. На нея е разположена и ненужната за тая модификация каросерия. Но ако пък не искате оръдие - можете да си я поставите. Всички детайли са отляти безупречно, с фин "зъб" на повърхността и без дефекти. Не считам за дефекти няколкото "мустачки"...

Платка UM320C - 15 детайла - елементи на рамата, двигател, кардани, предна част. Също много добра отливка. При мен единият кардан се оказа счупен, но това не е болка за умиране...

Две малки платки UM320A - 22 детайла всяка (общо 44 дет.) - с елементи на задната ходова част. Без забележки.

И последната платка UM322E - елементи на платформата и оръдието. 29 детайла. Двете лопати са отляти на самата повърхност и е желателно да ги изшлайфате и замените със смолни. Отливката е безупречна.

В малко найлоново пликче са 11 бр. гуми. Гумени. Без забележки. При тях се намира и прозрачното фолио с фреймовете на четирите прозореца на кабината.

Като заключение - интересно моделче. Подходящо е в случаите, когато започнете и да сънувате немска техника.