Т-34 е среден танк, приет на въоръжение в съветската армия през 1940 г. За първи път е произведен в Харковския локомотивостроителен завод, гр. Харков, Украйна. Танкът е един от основните съветски танкове през Втората световна война. Като цяло в хода на войната са произведени над 40 000 танка.

Конкретният модел е Т-34/85 обр.1944 година. Танкът е въоръжен с 85 мм оръдие ЗИС-С-53, радиостанцията е монтирана в куполата.

Кутията е типично ревелска - гланциран картон с динамичен боксарт. готовият модел трябва да е с дължина 11,2 см. Отстрани на кутията има две снимки с елементи на изработен модел, кратко описание и надпис Made in Korea.

В кутията намираме инструкция, декален лист и три платки с детайли.

Инструкцията тип бележник от шест листа. На първата страница имаме черно-бяла снимка на готовия модел и кратка историческа справка. На втора и трета са обичайните предупреждения на няколко езика. На стр.5 имаме таблица с необходзимите бои, като основните от тях са по изпитаният аптикарски метод чрез процентни смесвания. Изработката на модела е в 24 стъпки. на стр.10 и 11 имаме схеми за полагането на декалите.

Декалите са printed in Italy през 2002 година. Изглеждат дебели, но са отпечатани без дефекти. Позволяват изработката на две машини:

- 25. Garde-Panzerbrigade 2.Garde-Panzercorps 3.Bjelorussische Front, Ostpreussen 1945

- 25. Garde-Panzerbrigade 7.Garde-Panzercorps, Berlin, im April 1945

Опциите, които се предлагат са отворени или затворени люкове на куполата и на механик-водача, подвижна купола и оръдие.

Платка А съдържа 50 детайла - ръкохватки, елементи на дъното на корпуса, опорни ролки, водещи ролки и ленивци. Отливката е чудесна, чез забележки и без дефекти. Препоръчвам замяната на ръкохватките, които е по-добре да се изработят от подходяща тел.

Платка В съдържа елементите за веригите - общо 40 детайла, от които 28 са единични тракове. Отливката е добра, но мащабно са дебели и е по-добре да намерите ецвани вериги.

Платка С има 48 детайла - горна чмаст на корпуса, купола, оръдие, маска, ауспуси, люкове, резервоари, въжета, куки и т.н. Отливката е без забележки, няма дефекти, а сглобките са подбрани достатъчно прецизно.

В заключение - чудесен модел. Може да ес изработи без проблеми директно от кутията. Но всяко едно допълнително детайлизиране ще превърне моделът ви в шедьовър. Aber предлагат метално оръдие с кат.№ 72L-08, а Part могат да направят живота ви лош с изключително прецизният фотоецван сет с кат.№ P72-099.