sWS се произвежда от м.декември 1943 до м.март 1945 год. от Bussing-NAG и Tatra. Влекачът е предназначен да замени Sd.Kfz.6 и Sd.Kfz.11. Произведени са само 825 броя. Всяко возило има бронирана кабина (от 8 до 15 мм). Малък брой sWS получават монтирано 37 мм зенитно оръдие (3.7cm FlaK auf sWS) и 150 мм установки Nebelwefer ((15cm Panzerwerfer 42 auf sWS). Голямата част от машините имат монтирана кабина тип камион, като от средата на 1944 год. започва производството с фабрично монтирана бронирана кабина, като модификацията е позната като Gepanzerte Ausfuehrung. След войната sWS се произвежда в Чехословакия като Tatra T809.

Моделът на MACO е логично продължение на линията им sWS. Кутията е от картон, със странично отваряне. Боксартът е пастелно-безличен, като изображението (вероятно компютърно генерирано) е постно и наложено на идилитичен фон, който е предварително размит.

На гърба на кутията има камуфлажна схема на машина от Deutsche Wehrmacht, Berlin April 1945. Камуфлажът е едноцветен Dunkelgelb. Боите са дадени по Revell Acryl, ModelMaster Acryl, ModelMaster и Lifecolor.

По информация от кутията, частите вътре са 164, а моделчето трябва да е с дължина 10,0 см.

Инструкцията е черно-бяла компютърна графика на формат А4, оформен със сгъване през средата като книжка. Стъпките за изработване на модела са общо 11, добре визуализирани и чудесно отпечатани.

Декалното листче съдържа декал за приборното табло, осем вида регистрационни табели (предна и задна), декал за приборното табло, декал за собствено име THOR, и обозначения вероятно за пленена от американците машина. Няма обозначение кои точно декали са за конкретната машина, както и няма индикация кои регистрационни номера не се слагат на нея. Подозирам, че декалният лист е предвиден за цялата серия sWS на MACO.

Самите детайли са разположени на общо три платки, запечатани в общ найлонов плик. Две от платките са от стандартния набор за sWS, а третата е добавената каросерия и кабина за бронираната версия.

Първата платка се състои от две половини – части за рамата, окачването и елементи по машината, и ходова част – вериги, колелета, елементги на екстериора.

Втората платка е дублираната втора половинка от голямата платка, със същите елементи по ходовата част.

И двете платки са отляти от съвсем светло-сива пластмаса, като на пръв поглед детайлите са изключмително фини и правдоподобни. При задълбочено разглеждане установяваме, че по половината детайли има явни следи то смукнатини – колелета, рама, а следи от ежектори има явно неподходящи места – външните страни на елементите за рамата, лицето на колелета от верижната част.

За самите вериги, които са от цели парчета и отделни тракове, мога да говоря само със суперлативи. Тънкостенни, с чудесна текстура на куплираните елементи, прецизност на двата вида отделни тракове. Дръжките на шанцовия инструмент, лостовете в кабината, кормилните щанги и габаритите, са едни от най-фините пластмасови детайли, които съм виждал, като дебелината им е от 0,4 до 0,6 мм.

Третата платка с детайли е от кафяво-сива пластмаса, като детайлите са с доста по-дебела и груба отливка. Тук са дадени елементите на бронираната кабина, каросерията, както и външните колелета със спици за верижната част. Има следи от ежектори по долната част на каросерията, под калниците, на гърба на облегалките, от вътрешна страна на люковете. Няма следи от всмукнатини. На границата на двете половини на матрицата се забелязват следи от излишна пластмаса. Бронираната кабина е доста дебела – 0,9 до 1,0 мм, което умножено по 72 дава 7,2 см броня! На реалната машина бронята е с дебелина от 8 до 15 мм. Няма текстура по вътрешната част на кабината, а подът е гладък. Свалящите се страници на каросерията са плътни, а трябва да са с решетки.

Като заключение – хубав модел на интересна машина. Въпреки, че като цена идва малко скъп за качеството, предложено в кутията. При изработване най-малкото, което задължително трябва да се направи, е да се изработят от подходяща мрежа и рамки страничните капаци на каросерията.

Може да се снабдите и с фотоецван сет за машината – NH Detail кат.№ 72-027, sWS Gepanzert Detail Set.