С моделът се сдобих от "Борса", тъй като отдавна си мечтая за бомбардировач, а и сега ще мога да изработя горния модел като нощен прехващач.

Кутията е с капак и впечатляващ динамичен box-art. Отстрани има три снимки на готовият модел. Релийзът е от 1992 год., настоящия едит е 5003-03.

Инструкцията е тип "чаршаф", двойно А4. Изработката на модела е дадена в 12 стъпки.

Имаме две големи платки с детайли от сива пластмаса, една по-малка с такива детайли, и платка с прозрачните детайли. Отливката е с частични забележки, но като общ вид - нищо фрапиращо. Фини гравирани линии и добре отляти детайли. Следите от изхвъргачите са от вътрешна страна на детайлите, но на места се забелязват следи от всмукнатини.

На първата голяма платка са 52 детайла, в това число черупките на фюзелажа. Четири детайла са маркирани като неизползваеми за тази модификация - детайлите за външни бомбодържатели. На вътрешните страни на шахтите на колесника има следи от ежектори. Същото важи и за вътрешната част на капаците на колесника.

На втората голяма платка има общо 31 детайла, от които двете външни основи за бомбодържатели под двигателите са маркирани като неизползваеми за тази версия. Управляващите плоскости са отляти само на горните половини на полукрилата, което позволява лесно да се отрежат и раздвижат. Дадени са два вида носачи за допълнителните горивни резервоари.

На последната платка с непрозрачни детайли са дадени елементите на окачването на допълнителните ракетни ускорители и самите ускорители, които са много добре отляти, както и платка с детайли за бомбата. Общо 15 детайла. Ускорителите са много добре отляти, но по корпуса на бомбата има следи от всмукнатини. Стабилизаторите трябва да се изработят от подходящ и по-тънък материал.

Прозрачните детайли са общо 9. Дадена е прозрачната част за задната долна част на фюзелажа, зад която са фотокамерите. Няма следи от дефекти, фреймовете са оформени много добре.

Допълнителна малка платка с фотоецвани детайли предлага 4 допълнителни елемента.

Декалите са представени изключително скромно, без служебни надписи и само с три варианта за изработка:

- Arado Ar-234 B-2, 8.KG 76 (намиращ се в The National Air And Space Museum)

- Arado Ar-234 B-2, 8.KG 76, 1945

- Arado Ar-234 B-2b, 1944 (варианта с фотокамерите в задната част на фюзелажа)

Обозначенията на боите са дадени по Italeri и Gunze Sangyo.

В заключение - много добър модел, но не и нещо изключително. Определено ще трябва добавяне на детайли в кабината.