BV P-194 е проектиран през 1944 г. като асиметричен едноместен многоцелеви самолет. Проектът никога не е стигал по-далече от чертожната дъска. Схемата с един бутален двигател BMW 801D във фюзелажа и един реактивен BMW 003 или Jumo 004 под пилотската кабина, е доста смела за времето си.

Високата проектна скорост при земята и скороподемност биха позволили използването на самолета като щурмовак, пикиращ бомбардировач или разузнавателен самолет. Предвижда се въоръжението да се състои от две оръдия MK-103 и две картечници MG-151. BV P.194 може да носи различни комбинации бомбово натоварване във фюзелажна шахта.

Моделът е в кутия от гланциран картон със странично отваряне и динамичен бокс-арт. Надписите отгори ни информират, че готовият модел ще е с дължина 16,9 см и размах 21,0 см. Надпис отстрани ни информира, че отливката е Made in Korea.

В найлонов плик в кутията има две платки от светло сива пластмаса и платка с прозрачните детайли. В кутията намираме още инструкция за изработка и декален лист.

Всички непрозрачни детайли са с фина гравировка, прецизна отливка и без дефекти. Надпис в едното полукрило ни информира, че матрицата е релийз от 1997 година. Върху детайл 14 е наложено парченце депрон, тъй като елементите му са доста чупливи.

Инструкцията е тип книжка във формат А4 и шест листа. На първата страница има черно-бяла снимка на готовия модел, кратка историческа справка и ТТД. Тук е момента да отбележа, че предлаганият от Revell модел е по-скоро на BV P.194.01, въпреки че не кореспондира съвсем с наличните схеми. На стр.5 са дадени необходимите бои, с формули за смесване. На стр.6 има схеми на платките с детайли, а изработката на модела е в 22 стъпки на страници от 6 до 9.

Графиката е добра, схемите са ясни. Опциите са отворен или затворен фанар, спуснат или прибран колесник, отворена или затворена бомбова шахта и отворени или затворени капаци над радиалния двигател. Предложени са две камуфлажни схеми:

- BV P.194 Summer and Autumn Scheme, Russia

- BV P.194 Winterscheme, Russia

При първата имаме неправилни камуфлажни зони от RLM 70 и RLM 71 отгоре, а отдолу RLM 65. Краищата на крилете и вертикалното кормило са в RLM 02. При втората схема отгоре е RLM 04, а отдолу отново RLM 65. В допълнение на жълтите ивици по краищата на крилете, тук имаме жълта ивица и в задната част на фюзелажа.

Декалите са отпечатани прецизно, без разминавания на цветовете и дефекти. Имат пълен набор служебни надписи и обозначения. Предвиден е декал за приборното табло.

Платка А съдържа 32 елемента - двете части на фюзелажа, двете части на пилотската кабина, кокпит, приборно табло, елементи на основния колесник, пилотска седалка, педали, лост за управление, обтекател за радиалния двигател, сопло и преден обтекател за реактивния двигател, две бомби SC250. Кокпита е представен много добре, иска единствено замяна на педалите и добавяне на няколко ръкохватки. Ще трябва да си изработите сами и коланите. Гравировката по фюзелажа е фина и прецизна. Бомбите са добро изпълнение, а люковете за бомбовата шахта ще трябва да се разрежат през средата, ако искате същата да оставите отворена.

Платка В съдържа 22 елемента - горни и долни части на полукрилата, горна и долна част на центроплана, интериор на бомбовата шахта, двигател BMW-801, вентилатор за двигателя, витло, кок за витлото, капаци на двигателя, задно колело. Отливката е прецизна и без забележки. Положителен е факта, че елероните и клапите са разположени само на горните полукрила, което дава възможност за отделянето им и представяне на модела с раздвижена механизация.

Платката с прозрачни детайли има 3 елемента - челно остъкление на кокпита, фанар, стъкло за носовата част. Отливката е с чудесна прозрачност, без дефекти и без забележки. Фанарът позволява да се остави отворен

В заключение - чудесен модел за любителите на Luft '46, макар и недостатъчно достоверен. Може да се изработи директно от кутията, но всяко добавяне на детайлизация ще го превърне в достойно бижу за всяка колекция.