Моделът на Special Hobby представя версията BV P.194.02-01 на този забележителен като дизайн асиметричен самолет, оборудван с двигатели BMW-801D и Jumo 004.

Кутията е от картон със странично отваряне. Динамичният бокс-арт пресъздава атака над съюзническо пристанище. В кутията има инструкция, плик с декали и фотоецвана платка, и найлонов плик с детайлите. В него намираме и вакуумно формован фанар.

Инструкцията е прегънат през средата лист А4 с двустранен печат. От едната страна имаме кратка историческа справка за самолета, схема на платките с детайлите, цветова схема и камуфлажна схема. Цветовете са дадени като обозначения по RLM и със съответствия по Tamiya, Molak, Agama и Humbrol. Изработката на модела е в 7 стъпки, а схемите са достатъчно ясни. Камуфлажната схема е само една - H4+MS, представляваща камуфлаж от RLM 75 и RLM 81 отгоре, и RLM 76 отдолу. Подобна комбинация за горните повърхности ми изглежда малко абсурдна, но нека не забравяме, че тя все пак е хипотетична.

Декалите са отпечатани от Propagteam през 1996 год., цветовете са без разминавания, няма дефекти. Освен жълти ивици и тактически обозначения и знаци, има предвидени няколко служебни надписа. Серийният номер на машината е 1252.

Платката с фотоецваните детайли е съвсем мъничка и Special Hobby я поставят във всичките си самолети от Air Project Line. Изработена е перфектно от EDUARD и съдържа педали, колани, различни антени.

Вакуумният фанар е с добра прозрачност и добър фрейминг. Ще се наложи да го отрежете за да оставите фанара отворен.

Тъй като матрицата е short-run, това се отразява и на детайлите.

Платка А съдържа 26 детайла - две половини на фюзелажа, две половини на кабината на пилота, хоризонтални стабилизатори, горен елемент от центроплана, стойки на основния колесник, опашно колело, под на кокпита, седалка, лост, приборно табло, капаци и обтекател на радиалния двигател. Гравировката е фина и прецизна. По краищата на детайлите има леяци и груби литъци. Кокпита е груб, няма странични панели, а приборното табло е директно за изхвърляне. Няма и помен от радиален двигател, а само едно плоско кръгче. При всички случаи ще трябва да си изработите сами кокпита, а двигателче BMW-801D само ще бъде в плюс за визията на модела. Ще трябва да разпробиете и отворите за оръдията и да монтирате там игли от спринцовки.

Платка В съдържа 11 елемента - две горни и две долни полукрила, основни колелета (от две половини), витло с кок и вентилатор за двигателя. Гравировката по крилата е чудесна, а отливката е със сравнително добро качество като за технологията. Вентилаторът за двигателя няма нищо общо с оригинала и е съвсем рехав. Препоръчвам замяна. Задължително трява да замените и витлото, за което е отрят и нескопосаният кок.

Общи забележки - пластмасата е дебела и чуплива, а държачите доста дебели.

В заключение - добър и достоверен модел, но иска доста доработки - нов кокпит и нов радиален двигател. Няма възможност за отворена бомбова шахта. Не е за начинаещи.