FW-190F е замислен като щурмови вариант, с допълнително брониране и различни типове въоръжение. Добавена е възможност за бомбодържатели ETC50 под крилата. Кутията е доста голяма, със стандартен вид за фирмата - гланциран капак, с кутия от твърд картон. Боксартът е динамичен, отстрани на кутията имаме цветни репродукции на предлаганите варианти. В кутията имаме самозалепващ плик, в който са трите платки с непрозрачни детайли, плик с прозрачните детайли, инструкция, както и индивидуални самозалепващи пликове с фотоецвани детайли, маски и декали.

Отливката е от сива пластмаса, като двете големи платки са познатите ни от комплекта за A-8, и стават за изработване на машини от А-5 до А-8, поради което някои от тях са маркирани като неизползваеми за конкретния модел. Третата платка е с въоръжение - бомби от всякакъв калибър, ракети, релси за тях, бомбодържатели. Е, липсват торпеда, за да е картинката пълна...

Първото впечатление - чудесна отливка, без дефекти, без всмукнатини или леяци, без отчупени детайли. Предвидена е възможна опция да се изработи модела и без използването на фотоецвани детайли - всички метални елементи от настоящия сет си ги има и в пластмасов вид. Колелетата са дадени за изработка от три детайла всяко, което позволява улеснено боядисване. Единственото, което ми направи лошо впечатление, е двигателят, от който е отлята само предната част. В действителност и тя няма да се вижда чак толкова заради вентилатора. Крилата се събират стандартно - две горни половини и една долна, като са дадени елементи за шахтите на основния колесник. От вътрешната страна на фюзелажа има направляващи за ваната на кокпита. Дадени са различни варианти на капака пред кабината - в зависимост от модификацията. Правят впечатление изключително тънките държачи на детайлите към рамката. Всички повърхности са с фина вдлъбната гравировка и фини гравирани нитове.

Прозрачните детайли са на традиционната кръгла рамка - самият фанар се изработва от предна и задна част, като са предвидени задни части за отворен и затворен фанар - предвид намалящото сечение при отворено положение. Има и страничните бронирани прозорчета за щурмовите версии. Фреймингът е отличен, прозрачността на високо ниво.

Предложени са две платки с фотоецвани детайли - стандартна плюс оцветена. Платката с цветни фотоецвани детайли дава основните елементи по интериора и екстериора. Другата дава допълнителна детайлизация, най-вече за въоръжението. Детайлите са на високо ниво и задоволяват и най-претенциозните вкусове.

Дадени са два декални листа - първият с технически надписи, а вторият с тактически обозначения. Техническите обозначения са в различни варианти. Отпечатани са изключително добре, без дефекти. Предвидени са декали и за приборното табло за тези, които не желаят фотоецвано такова.

Инструкцията е стандартна цветна брошура, отпечатана на гланцова хартия, пълноцветна. Схемите са чудесни, предлаганите опции са добре онагледени, като за някои от тях би било да има и подробна текстова информация. Предлаганите камуфлажни схеми са с пълноцветен печат, като всяка е на отделна страница.

1. FW-190F-8, 5.SG 77, Cottbus, Germany early 1945
2. FW-190F-8, SG 2, Hungary, late 1944/early 1945
3. FW-190F-8, 1.SG 4, Piacenza air base, Italy, 1944
4. FW-190F-8, W.Nr.584592, SG 2 or SG 10, Neubiberg, Germany, May 1945
5. FW-190F-8, SG 10, Ceske Budejovice, Czechoslovakia, May 1945

Цветовете са дадени по каталога на Gunze.

В заключение - чудесно предложение на изключително атрактивна цена. Моделът е доставен от "Нирахоби".