Самолетът е на 23-то специлизирано авиационно подразделение във Виетнам през 1963 година.

Няма да правя подробно ревю на модела, само ще кажа , че производителят се е справил прекрасно със задачата си. Отливките не са HASEGAWA или TAMIYA, както ще видите в процеса на работата, но имат много добра детализация. Въпреки, че би се получил прекрасен модел на този симпатичен самолет и направо от кутията, реших да го облагодаря с един BigEd на EDUARD, включващ интериор, екстериор и нишите на колесниците.

Традиционно започвам с кокпита, който е голям и ще се вижда прекрасно на готовия модел. Боядисвал съм с емайл на Modelmaster и акрил на LifeColor. Смивката е с маслени бои. Още трябва да се пипне малко на места, където се е ожулила боята от цветният фотоец. Реших да раздвижа управляващите повърхности и затова ги отрязах безмилостно от вече слепените крила и стабилизатори. (както се досещате, това въобще не ми беше в помощ).

Направих елероните и кормилата с нагъната повърхност, за да се доближават като визия до прототипа. Ефектът е постигнат с остъргване с нож с криво острие на Олфа. Нитове умишлено не съм му правил, защото на истинският самолет те на практика не се виждат.

Подвесните баки са доработени с фолио и фотоец. Наложи се използване на ивици фолио поради якото шкурене. Колелата съм ги сплескал леко на горещ тефлонов тиган и дооформил с кит, с цел имитация на натоварването на гумите. Предното остъкление има доста голям луфт, който изяде много кит. Дясната врата е затворена, за да се запази линията на самолета и приликата му с водно конче, а лявата отворена и ще позволява разглеждането на интериора, който по замисъл, се явява едно от основните достойнства на модела.

Реших по-големите надписи и опознавателни знаци да ги пръсна с помощта на маски, които си проектирах на CorelDraw и Serpico беше така любезен да изреже. (Още веднъж благодаря, Ице!).

Декалите на RODEN са отвратителни, както винаги досега. Отлично отпечатани, но лаковата подложка не се поддава на химия и е като ламарина. Най-лошото е, че лепилото не държи добре и дори залепени върху гланцова повърхност, се вдигат след няколко часа. Затова се наложи да ги "армирам" с фючър. Друг проблем е, че техническите надписи на самолета трябва да са жълти, а не бели и се наложи да почна да ги боядисвам с прозрачен жълт акрил.

Marsden панелите на настилката са на NH Detail.

Табелката и заглушките на двигателите и радиаторите си ги проектирах, а NH Detail ги изработиха.